Arrels Voladores

"Que no ens prenguin les ganes de fer les coses millor"

ARRELS VOLADORES

Sensibilització ambiental,

aquí o allà,

per anar més enllà.

El projecte

Arrels Voladores és una iniciativa femenina, jove i rural amb seu a l’Alt Penedès i ales a tot Catalunya. Decreixement, consciència i ganes de fer les coses millor són alguns dels trets que caracteritzen la tasca d’aquest projecte de divulgació ambiental. Jo, la Berta, visc i jugo a existir de forma cada vegada més harmoniosa amb la natura, més despullada de futileses i més conscient de tot allò que puc fer per a minimitzar la meva petjada ambiental i, de manera que crec totalment enllaçada, ser més feliç. La meva tasca és la de tornar a les arrels…per a compartir tot allò que experimento i aprenc i volar una mica enllà.

He estudiat Ciències Socials (UOC) i Herbalisme (Chestnut School of Herbal Medicine) i m'he format en gastronomia treballant en restaurants amb sensibilitat ecològica com ara Relae (Copenhaguen) o La Via del Vi (Perpinyà).

Fotografiada per @Carlaina Fahle

Testimonis

"Per mi els cursos de (l'altra) Berta han sigut una eina per seguir cap a un model més respectuós pel planeta i tots i totes nosaltres que en formem part. Em sento més apoderada en la sobirania alimentària gràcies a la coneixença de les plantes silvestres comestibles i medicinals, en la gestió i reducció de residus, i finalment en la millora del meu discurs gràcies a les dades que aporta. Són uns cursos molt enriquidors a nivell personal i donem suport a persones joves que viuen en un entorn rural i lluiten per millorar. "

Berta

Ha fet els cursos "Mala herba...ho seràs tu", "30 dies cap al residu 0" i altres cursos aïllats.

“A poc a poc, de la mà de la Berta, vaig fent petits aprenentatges que em reconnecten amb la terra, amb la saviesa de tants anys, amb la cultura remeiera de les àvies.Petits aprenentatges però molt necessaris, que poden servir per fer d'aquest un mon millor si som conscients de la seva riquesa i ens responsabilitzem de no perdre'n la transmissió.Els cursos d'Arrels Voladores són una oportunitat per tenir cura de nosaltres mateixes, dels nostres i del nostre entorn."

Anna

Ha fet els cursos de "La Farmaciola de la Meva Vida" i "Mala herba...ho seràs tu".

“ Des que vaig fer el curs de la Farmaciola i del Mala herba m’ha canviat la vida. He fet un creixement cap al decreixement.


No només he canviat en el “vaig a prendre’m un paracetamol” per “vaig a consultar la guia a veure quines plantes em poden anar millor”.


Sinó que he començat a observar l’entorn, a nutrir-me i a guarir-me amb la natura, amb les flors i plantes de l’entorn, he incorporat les infusions, les deccocions i els xarops a la meva vida.


Ara regalo olis i barrejes d’herbes a la família i als amics. I ja han començar a acudir a mi quan els passa algo.


Gràcies, Berta, per obrir-me el món de les plantes silvestres i ajudar-me a fer aquest canvi cap a la consciència!"

Elena

Ha fet els cursos de "La Farmaciola de la Meva Vida" i "Mala herba...ho seràs tu".