Assessorament en clau de sostenibilitat

Per a projectes amb voluntat de millorar la seva petjada ecològica, i amb interès per a transmetre uns valors ecològics a través de la seva tasca.

Però també per a famílies que volen millorar la seva petjada i aprendre conjuntament a viure d'una altra manera.

Per a quins projectes està indicat?

Qualsevol projecte amb voluntat d'auto-crítica i de millora es pot beneficiar d'un assessorament en clau de sostenibilitat.

Botigues, restaurants, hotels...en són alguns exemples.

Arrels Voladores ha assessorat floristeries, hotels, i inclús botigues d'electrònica (fomentant els mòbils amb peces reutilitzades i elaborant contingut per a difondre la problemàtica amb l'extracció de Coltan)!

Cafeteries i restaurants

L'experiència revitalitzant d'anar a esmorzar amb un bon llibre en una cafeteria acollidora, o la de compartir un àpat sorprenent amb un bon amic, són experiències que val la pena cuidar fins a l'últim detall...i que val la pena que es desenvolupin de forma conscient, impulsant la consciència ambiental d'una de les millors maneres possibles: el gaudi i els sentits.

Des d'Arrels Voladores:

·Revisem i ajudem a millorar la tria de productors i menús (posant èmfasi en la producció local, ecològica i de temporada, i basada en projectes de gran valor social) i contribuïm a trobar un enfocament a nivell d'oferta que sigui alhora sorprenent i atractiu, i també social i ambientalment responsable i inspirador.

·Creem, conjuntament amb l'establiment, material gràfic i documentació per donar a conèixer el valor afegit del projecte pel que fa a la seva aposta per la sostenibilitat.

·Oferim assessorament en l'àmbit de la reducció dels residus generats com a establiment, així com en les formes de fer més sostenible el funcionament global del projecte i les seves instal·lacions.

Hotels, cases rurals, espais per a turisme

L'oci i les cures són elements fonamentals per al benestar personal, però...les cures personals han d'excloure les cures ambientals?

Des d'Arrels Voladores creiem que les millors cures són les que no només no perjudiquen a ningú, sinó que (a través del gaudi i el benestar, sí) ens impulsen a ser més conscients i millors actors.

Des d'Arrels Voladores:

·Oferim assessorament en l'àmbit de la reducció dels residus generats com a establiment.

·Assessorem sobre formes d'impulsar l'economia circular dins de l'establiment, connectant amb professionals del sector de les instal·lacions i construccions ecològicament responsables per a continuar amb el pla ideat.

·Revisem i ajudem a millorar la selecció de productes i els menús (posant èmfasi en la producció local, ecològica, de temporada i basada en projectes de gran valor social) per a oferir als hostes productes d'alta qualitat amb molt de valor afegit (i boniques històries per a explicar mentre es serveix un esmorzar)

·Creem, conjuntament amb l'establiment, material gràfic i documentació per donar a conèixer el valor afegit del projecte pel que fa a la seva aposta per la sostenibilitat.

I...tu

Siguis una sola persona, una família o un grup de persones amb interès comú per a transformar les vostres vides incorporant hàbits més sostenibles, millorant la vostra alimentació, impactant de manera positiva en l'economia de la vostra zona, estalviant en la vostra butxaca i, sobretot: vivint de manera més saludable, plena i feliç aquests canvis (i no com a una dificultat imposada)...et puc ajudar.

Havent experimentat múltiples petites i grans transicions "verdes" i havent acompanyat a moltes persones i projectes cap a un canvi d'hàbits adaptat i personalitzat a les seves necessitats, sé que, plegadxs, podem arribar ben ràpid i de manera molt enriquidora a un estil de vida que serà transformador a nivell individual...però també per a totxs aquellxs que siguin t'estimoni del teu/vostre procés.

Què oferim?

Avaluació del punt de partida i les necessitats del projecte

Per tal de poder avançar cap a un model més sostenible, cal valorar el punt de partida i les inquietuds i eines de cada projecte, de cara a poder dissenyar un pla d'acció.

Treball conjunt per a millorar els aspectes avaluats i definir les tasques

A través de visites o videotrucades (aïllades, setmanals, o mensuals), us oferim idees, propostes i acompanyament durant la implementació d'aquestes per a arribar ben aviat a la vostra fita.

També treballem, en cas de ser necessari, fora de les trucades, redactant material didàctic, elaborant llistes de productors o material gràfic i realitzant altres tasques necessàries.

Implementació dels canvis

Hi haurà tasques que podreu realitzar vosaltres, d'altres de les que ens en podrem encarregar nosaltres ...Però, per a les que no (aspectes tècnics, instal·lacions, etc) us posem en contacte amb professionals del sector amb sensibilitat ambiental per a que desenvolupin la seva part de la feina.

Redacció d'informació sobre l'impacte ecològic del projecte.

Arrels Voladores té especial experiència en l'àmbit de la comunicació, la divulgació i la sensibilització ambiental.

És per això que us oferim material didàctic i/o gràfic per a poder mostrar en el vostre lloc físic, web, fulletons, etc; de cara a donar a conèixer el valor ambiental afegit del vostre projecte.

Per a la redacció d'aquest material fem una valoració prèvia del públic a qui va dirigit, i incorporem (en cas de ser necessari) no només els canvis sostenibles que ha realitzat la marca/projecte sinó també informació divulgativa sobre els motius de fons de realitzar un canvi així.

TESTIMONIS

Can Vital - luxury villa - comenta....

"Quan vàrem conèixer a la Berta clarament vàrem veure que podríem aprendre d'ella i fer el camí plegats per evolucionar en un negoci sostenible. El seu suport i coneixement ha estat i serà una eina important en aquest procés. Gràcies, Berta!"

Frederik Mellentin

Fundador de Can Vital