User Avatar
Uncategorized

30 dies cap al residu 0

Lifetime access
All levels
34 lessons
1 quiz
31 students

Sabem que els plàstics d’un sol ús són un problema creixent. Però…sabem exactament per què? Coneixem l’impacte dels plàstics en els mars i el planeta, en la nostra salut, a escala social, en la pobresa dels pobles?

Sabem que reduir-los forma part de la solució, alhora que fem pressió perquè es legislin directrius estrictes en referència a l’envasat d’un sol ús i perquè les institucions adoptin mesures necessàries per al seu compliment.

Però…sabem què podem fer per a reduir-los, sense caure en solucions paradoxalment consumistes, elitistes i pràcticament impossibles d’executar?

En aquest curs introductori, coneixerem amb una mica més de profunditat i des dels diferents àmbits afectats, el problema dels plàstics d’un sol ús. A nivell general, de salut, i també a través d’articles específics sobre 15 dels productes d’un sol ús (o envasats en plàstic no-reutilitzable) que utilitzem en el nostre dia a dia.

Per descomptat, aquest curs consta també de múltiples eines, alternatives i propostes per a un consum més responsable, oferint alternatives multinivell (això és, alternatives més o menys absolutes o “radicals” per als diferents punts de partida i necessitats personals) per a cadascun dels productes observats, així com per altres problemes genèrics dels plàstics.

Per acabar, l’última setmana del curs es destinarà a “empoderar” lxs participants a escollir productes/problemes lligats als plàstics d’un sol ús que es trobin en la seva vida quotidiana i no s’hagin tractat encara, i a investigar-ne l’impacte per a descobrir-ne les solucions possibles.

Aquest procés i molts d’altres es compartiran amb un guiatge i assessorament constant per part de la tutora i un espai de debat/comentaris a sota de cada secció, on poder interactuar amb la resta de participants i compartir solucions, dubtes i experiències.

Amb només 30 dies haurem ampliat el nostre nivell de conscienciació i informació en relació amb el problema del plàstic (factor indispensable per a un canvi sostingut en el temps) i haurem après alternatives que ens poden ajudar i guiar molt en aquesta transició. A més, haurem incorporat/augmentat el nostre esperit crític en aquest àmbit i les ganes de fer recerca i adoptar alternatives més sostenibles.

Un canvi de cara a l’estiu, o per a qualsevol moment de les nostres vides. Una oportunitat de guanyar salut, butxaca i un impacte més positiu a nivell mediambiental i social.

1 resposta

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *