-
INTRODUCCIÓ 6
-
Lecture1.1
-
Lecture1.2
-
Lecture1.3
-
Lecture1.4
-
Lecture1.5
-
Lecture1.6
-
-
ELS PLÀSTICS I NOSALTRES 5
-
Lecture2.1
-
Quiz2.1
-
Lecture2.2
-
Lecture2.3
-
Lecture2.4
-
-
LA NOSTRA PETJADA DE PLÀSTIC 12
-
Lecture3.1
-
Lecture3.2
-
Lecture3.3
-
Lecture3.4
-
Lecture3.5
-
Lecture3.6
-
Lecture3.7
-
Lecture3.8
-
Lecture3.9
-
Lecture3.10
-
Lecture3.11
-
Lecture3.12
-
-
LA TEVA PETJADA DE PLÀSTIC -FORMACIÓ AUTOGESTIONADA- 10
-
Lecture4.1
-
Lecture4.2
-
Lecture4.3
-
Lecture4.4
-
Lecture4.5
-
Lecture4.6
-
Lecture4.7
-
Lecture4.8
-
Lecture4.9
-
Lecture4.10
-
-
CLOENDA...O INCII 2
-
Lecture5.1
-
Lecture5.2
-
This content is protected, please login and enroll course to view this content!
Prev
DIA 9. BASTONETS
4 Comments
Aquesta és una de les qüestions que em van sorgir en començar el curs, és una de les situacions que se’m fa més difícil substituir. I veig que l’opció de comprar llet vegetal sense contaminació és molt complicat. S’hauria d’invertir temps a fer-ne a casa o contactar amb un pagès que tingui llet. Això si, considero important que la granja sigui el més sostenible pel planeta i que proporcioni benestar pels animals.
Sí, tan de bo algú es posi a fer-ne amb envàs retornable. De totes maneres, el temps a invertir a casa és de 5 minuts, literalment. En la meva experiència, és qüestió d’integrar-ho a la rutina. La meva mare després de sopar sempre posa en remull un grapat d’ametlles, i de bon matí, amb 5 minuts, fa la seva llet pel cafè.
Hola! Aquest tema del tetrabrick era un dubte que em va venir al cap al veure que havien empreses que s’havien dedicat a fer aigua en tetrabrick, publicitant-se com una alternativa sostenible. Relament seria millor opció que una ampolla de plàstic?
He estat mirant semblen ser de “cartro de boscos gestionats responsablement i amb polietilè d’origen vegetal”, pero tampoc donen molta explicació del procés de reciclatge (la paraula té hipervincle i et porta a la decfinicion de la mateixa en wikipedia ..). Segons la Teva opinión creus que és una alternativa més sostenible o pura publicitar?
Gracies.
Bon dia! Hi ha poca informació sobre el reciclatge d’aquests materials (però ja t’avanço que hi ha molta problemàtica amb els productes “plàstics biodegradables” perquè, per a degradar-se com diuen, requereixen d’unes condicions d’humitat i calor que rarament es compleixen als llocs on van a parar…però això és un altre tema). Tot i així, em sembla al·lucinant que amb un producte tan senzill de fer sostenible com és l’aigua (podent-se utilitzar ampolles o garrafes reomplibles, retornables o reutilitzables; podent-se beure de moltes aixetes amb o sense filtres i de fonts…) es plantegin fer aquest “Greenwashing” per a donar un (fals) valor afegit a la seva marca. Tot i així, responent a la teva pregunta: pot ser que sí, que sigui més sostenible que una ampolla de plàstic d’un sol ús, però un producte d’un sol ús, per molt biodegradable que sigui, moolt difícilment serà més sostenible que una opció reutilitzable.