-
Una farmaciola a l'abast de totxs 1
-
Preparacions medicinals 7
-
Lecture2.1
-
Lecture2.2
-
Lecture2.3
-
Lecture2.4
-
Lecture2.5
-
Lecture2.6
-
Lecture2.7
-
-
Les plantes de la meva vida 13
-
Lecture3.1
-
Lecture3.2
-
Lecture3.3
-
Lecture3.4
-
Lecture3.5
-
Lecture3.6
-
Lecture3.7
-
Lecture3.8
-
Lecture3.9
-
Lecture3.10
-
Lecture3.11
-
Lecture3.12
-
Lecture3.13
-
-
REMEIS: QUÈ utilitzar, PER A QUÈ utilitzar-ho, COM utilitzar-ho 16
-
Lecture4.1
-
Lecture4.2
-
Lecture4.3
-
Lecture4.4
-
Lecture4.5
-
Lecture4.6
-
Lecture4.7
-
Lecture4.8
-
Lecture4.9
-
Lecture4.10
-
Lecture4.11
-
Lecture4.12
-
Lecture4.13
-
Lecture4.14
-
Lecture4.15
-
Lecture4.16
-
-
La farmaciola 1
-
Lecture5.1
-
-
Cloenda...o continuació 2
This content is protected, please login and enroll course to view this content!
Prev
Assecat
Next
Maceració en vinagre
4 Comments
en aquest cas de l’oli de plantes, quina quantitat d’oli i quina de planta, cal ficar?
gràcies
Hola, disculpa el retard en la resposta! El mètode tradicional (el que he escollit) destaca perquè no s’acostuma a calcular, sinó que simplement cobreixes d’oli les teves plantes. Evidentment, com més planta posis més concentrat serà l’oli, i, ja que igualment són molt menys concentrats (i molt més segurs!) que un oli essencial, jo acostumo a ser generosa.
L’oli de cop o l’oli de calèndula sempre els he fet amb la planta sense assecar. I és cert que a vegades m’han sortit fongs però es poden utilitzar igualment, oi? Hi ha alguna tècnica per evitar el tema dels fongs? Gràcies!!!
Hola! Hi ha informació força contradictòria sobre el poder aprofitar o no una preparació d’aquest tipus amb fong. Jo també ho he fet algunes vegades, i tampoc m’ha passat res, però no em genera gaire confiança, perquè entenc que, per molt que pugui no ser perjudicial per la salut, aquest fong estarà actuant sobre la planta d’alguna manera i no sé si puc confiar tant en les propietats del meu producte medicinal. Jo recomano utilitzar la planta seca especialment si s’està començant i/o si no es poden tenir en compte les precaucions següents:
-No deixar massa marge per a l’aire en el pot (és a dir, transferir l’oli en un recipient més petit si veus que queda més d’un dit “al descobert”.
-Assegurar-se de que el material vegetal (planta) estigui completament submergit en l’oli (ja sigui enfonsant-ho o sacsejant-ho cada dia, o triturant la planta amb l’oli per a que quedi una mescla més densa i uniforme).
-Colar l’oli un cop ja consideris que és a punt (típica cosa de la que ens descuidem), per a retirar el màxim d’humitat innecessària que puguem tenir en la nostra mescla.
Espero que t’hagi sigut d’ajuda, una abraçada!