Mala herba…ho seràs tu!
Una sensació d’abundància em va embolcallar el dia que vaig començar a descobrir quantes de les plantes que m’envoltaven podien consumir-se i ser delicioses.
Una sensació de seguretat em va abrigar al conèixer algunes de les meravelloses propietats nutritives que integraven aquestes plantes.
Una onada d’agraïment i felicitat em va empènyer a compartir-ho i seguir semblant cada dia més conilla, més contenta, més silvestre.
Què dirien, les «males herbes», si poguessin parlar?
Sabies que les malves tenen més del triple de calci que la llet de vaca?
Sabies que els fruits del roser silvestre tenen deu vegades més vitamina C que la llimona?
En aquest curs, descobriràs cada dia una nova espècie silvestre del mediterrani, aprenent:
-Identificació: m’acompanyaràs en vídeo dins del meu cistell.
-Propietats nutritives: et sorprendràs i, probablement, decidiràs reduir la teva llista de la compra.
-Propietats medicinals: a nivell introductori, et meravellaràs de quantes coses pots sanar no només de forma natural sinó també de forma local.
-Cuina amb plantes silvestres: et compartiré, cada dia, una recepta pròpia vegana i sense generar residus plàstics amb una espècie silvestre.
+ A més, podrem compartir experiències, receptes i curiositats en el fòrum comú
Agafa una tassa d’infusió i vine amb mi a passejar!
Detalls del curs
- Classes 20
- Tests 0
- Durada 20 horas
- Nivell All levels
- Language Català
- Estudiants 40
- Certificat No
- Valoració Yes
-
INTRODUCCIÓ I BENVINGUDA
-
PLANTETES
- 1. LA MALVA, aliada respiratòria, culinària i emocional
- 2. LA RAVENISSA, el “wasabi” de les vinyes
- 3. LA PICAGALLINA, desconeguda omnipresent
- 4. EL COLITX, el clàssic amagat
- 5. EL PLANTATGE, aliat per a una vida salvatge
- 6. LA VINAGRELLA, el toc que li falta a les receptes
- 7. LA DENT DE LLEÓ, la reina silvestre
- 8. EL GALI, enganxós amb història
- 9. ELS LLETSONS, un, dos, tres, les tres verdures
- 10. L’AXICORIA, planta cafetera i molt més
- 11. LA BLEDA, però la silvestre!
- 12. EL “NOPAL”, cactus a la brasa?
- 13. EL GRATACUL, la planta dels mil noms
- 14. EL BLET, aliat culinari d’estiu
- 15. LA VERDOLAGA, la verdura que creix inclús a l’asfalt
-
AIXÒ NO ACABA AQUÍ!!