Xerrades pel Canvi


Xerrades...Per a prendre consciència de la crisi climàtica.

Per a observar quins dels nostres hàbits perjudiquen al nostre planeta...

Però també a nosaltres mateixes.

Per a ser auto-crítiques sense oblidar-nos de les auto-cures i les cures als altres.

Per apoderar-nos aprenent a necessitar menys... I a agrair més.

Per a lluitar contra una crisi social i ambiental des de la col·laboració i la sensibilitat.

Xerrades...

Pel canvi.

Cuina Sensible

La cuina sensible és una cuina divergent, que no es conforma.

És una cuina conscient i que, per tant, evita la generació de residus, els viatges innecessaris i contaminants de productes llunyans i l'ús de productes processats. És una cuina atenta que, lluny de només cuinar, pren consciència de l'origen dels seus productes i la història darrere de la seva producció. És una cuina creativa i adaptativa, que prioritza pocs ingredients i que siguin assequibles per a totes. Una cuina que integra moltes etiquetes però que no deixa que la limitin. Una cuina que es guia pel sentir, sense deixar mai d'informar-se.

Experiència Silvestre

Recuperem els usos tradicionals de les plantes silvestres (i inventem-ne de nous)!

En aquestes experiències, integrem:

Medicina i autogestió de la salut,

Cuina sorprenent, supervivent i que ens farà veure molt diferentment a les "males herbes".

Curiositats i màgia que envolten les plantes silvestres del nostre entorn.

En format de sortides etnobotàniques d'identificació i descobriment, tastets silvestres vegans i/o tallers de cuina silvestre.

thin

Algunes propostes vigents aquest 2022

(no et tallis en proposar-ne de noves!)

XERRADES PEL CANVI

RESIDU ZERO...MÉS ENLLÀ DEL RESIDU ZERO

Xerrada orientada a difondre la problemàtica amb els plàstics d'un sol ús, i les seves diferents alternatives.

Incisió en les qüestions de circumstàncies i privilegis a l'hora d'encarar les diferents accions que es poden prendre des de cada posició.

Conseqüències col·laterals positives d'aquest canvi a nivell personal i social.

Adaptada/ble a totes les edats (demana'm sobre la xerrada/taller dinàmic per a escoles "No vull surfejar entre plàstics!")

Durada: 1-1.5h

*Es pot realitzar de forma virtual

DECRÉIXER...PER A REBROTAR

Xerrada orientada a plantar la llavor del decreixement com a eina indispensable per a la transformació social, política i econòmica.


Aquesta línia de pensament emfatitza la necessitat de reduir els nivells de consum i producció dels països benestants, advocant per una societat justa i ecològicament sostenible, basada en les cures, l'auto-organització, el comunitarisme i la felicitat.

Durada: 1-1.5h

*Es pot realitzar de forma virtual

EL CONSUM COM A EINA PEL CANVI

Xerrada dedicada a transformar una acció inconscient i quotidiana com és l'acte de consumir, amb una eina pel canvi.

Passeig pels diferents eixos que

conformen un consum conscient:

localitat, impacte ambiental, impacte social, ètica, residus...

Introducció a diferents formes organitzatives de consum i producció amb caràcter col·laboratiu i solidari.

Durada: 1-1.5h

*Es pot realitzar de forma virtual

Si t'agradaria oferir xerrades de sensibilització ambiental al teu centre, casal, grup d'amics....

Contacta'm, i trobem la manera!

CUINA SENSIBLE

Descobreix algunes de les propostes de cuina sensible en format de taller (presencial o virtual) per a grups (escoles, empreses, famílies, casals...)

Algunes propostes vigents aquest 2022

(no et tallis en proposar-ne de noves!)

FORMATGES VEGANS

Taller d'elaboració de 3 formatges d'orígen vegetals (o 3 alternatives als lactis) a escollir entre:

·Formatge curat d'anacards

·"Mozzarella" vegana

·Formatge d'untar d'ametlles

·Llet d'ametlles

·Iogurt d'avellanes​

Durada del taller: 3h

(inclou material i receptes en PDF)

*Es pot fer de forma virtual

CUINA DE L'APROFITAMENT

Taller dedicat a transmetre les bases de la cuina de l'aprofitament, on res es llença i les receptes "s'enllacen" a través de les sobres d'una com a ingredient principal en l'altre.

Elaboració de 3 receptes veganes, sense gluten i sense residus...encadenades (a escollir entre propostes de temporada).​

Durada del taller: 3h

(inclou material i receptes en PDF)

*Es pot fer de forma virtual

REBOSTERIA VEGANA

Taller de rebosteria sense lactis ni ous, però també lliure d'ingredients refinats i foranis i sucre.

Explicació i demostració de les principals tècniques de substitució d'aquests ingredients, sense recórrer a productes processats que els imitin.

Elaboració de 3 postres a escollir segons temporada, entre ells:

·"Mousse" de xocolata amb aquafaba

·"Brownie" de carbassó

·Pastís tipus formatge amb base d'ametlles

Durada del taller: 3h

(inclou material i receptes en PDF)

*Es pot fer de forma virtual

Si t'agradaria compartir una estona entre fogons sensibles...

Contacta'm, i trobem la manera!

EXPERIÈNCIA

SILVESTRE

Descobreix algunes de les propostes d'experiències silvestres per a grups (escoles, empreses, famílies, casals, bodegues...)

o consulta el meu instagram per a no pedre't els tallers on pots participar a nivell individual!

Algunes propostes vigents del curs 2020-2021

(no et tallis en proposar-ne de noves!)

SORTIDA ETNOBOTÀNICA

Passejada lleugera on aprendrem a identificar plantes silvestres comestibles de temporada i on descobrirem els seus usos medicinals, gastronòmics i nutricionals (a més d'altres curiositats!).

Durada de la sortida: 1-2h

*Em puc desplaçar a zones semiurbanes o rurals, o bé realitzar-ho a la masia d'Arrels Voladores (entre els municipis de Mediona i Font-Rubí, Alt Penedès).

TALLER SILVESTRE / PÍCNIC

Inclou una sortida etnobotànica seguida d'un pícnic silvestre entre boscos prèviament elaborat per mi o bé un taller de cuina silvestre:

Elaboració de 3 receptes veganes, sense gluten i sense residus...encadenades, utilitzant plantes recollides durant la sortida.

Durada del taller: 3h

(inclou material i receptes en PDF)

*Em puc desplaçar a zones semiurbanes o rurals, o bé realitzar-ho a la masia d'Arrels Voladores (entre els municipis de Mediona i Font-Rubí, Alt Penedès).

EXPERIÈNCIA SILVESTRE

Una versió dels tallers silvestres encarada a aprofundir més en els coneixements de l'etnobotànica.

Activitat per a grups reduits que inclou:

Sortida etnobotànica adaptada a les preferències de les participants (aprofundiment en la temàtica de les arrels, o dels cards, o de les flors, per exemple).

Taller de cuina adaptada a les necessitats del grup amb opció a càpsules específiques de preparació de plantes amargues, conserves silvestres o fermentats, entre d'altres.

Càpsula de preparacions medicinals teòrica i pràctica: elaboració d'un xarop, oleomacerat, cataplasma...

Durada del taller: 3-4h

(inclou material i receptes en PDF)*Em puc desplaçar a zones semiurbanes o rurals, o bé realitzar-ho a la masia d'Arrels Voladores (entre els municipis de Mediona i Font-Rubí, Alt Penedès).

Si t'agradaria començar a assilvestrar-te...

O oferir una experiència única a un espai que dinamitzes...